Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

Mátyás Király Udvari Maglód

2008.03.23. 09:04 Baliházi komondor kennel

Mátyás Király Udvari Bátor - Mátyás Király Udvari Mérges Mécses
Maglódot a Tóni egy tanyáról hozta vissza, - Túl jó ahhoz, h ne kerüljön tenyéstésbe - mondta nekem, ha tudom használni vegyem magamhoz.
Kiállításra valószínüleg nem fogom vinni, mert nincs olyan szőrbe, h eséllyel indulhassunk vele. De szőr minősége az nagyon jó, pigment, szem, méret, csontozat, a szokásos MKU minőség, nagyon nem hiszem, h különösebben bizonyítani kellene azoknak akik értenek a komondorhoz. 
Maglód majd minden eddigi Baliházi szukához megfelelő lehet párosításnak.
Vérvonala tökéletes illeszkedik a mienkéhez. Típusában azoknak ajánlom, akik a magas szikár kutyákat kedvelik. Természete pedig igazi komondor kan. Kemény, de ugyanakkor nagyon inteligens, jól kezelhető kutya. 1 nap sem kellett hozzá, h az összes állatommal el tudjam fogadtatni. Egy morranás nélkül.
Ami nekem tetszik benne, az az igaán komondoros feje, az igen hosszú és jól izmolt mar tájéka, a jó szallagos szőre, pigmentje, és fogazata. Pár kiló elkelne rá, de ígyse könnyű arrébb lökni.
A marmagasságát még nem tudtam pontosan megmérni, (mert nincs felrajzolva a falra, csak 80 centig, Husinak ennyi elég volt :-) ), kb 84-85 centi magas.
Szeretnénk is azon kutya tulajdonosokat ösztönözni az alom nevelésre, akiknek tőlünk származó szukája van. Így, ha kedvet éreznének hozzá, nekik az aktuális fedeztetési díj 50% ért vállaljuk Maglóddal a fedeztetést.
Persze még se tenyészszemlével, se CSD szűréssel nem rendelkezik, és még csak a beszoktatásnál tartunk vele, meg kicsit rendbe is kell szedni, de remélem sokaknak tetszeni fog, és szép, jó utódai lesznek majd nálunk is.
Segítségül, a jövőre nézve, azért kigyűjtöttem a törzskönyvkezelő rendszerből a következő adatokat.
A rokontenyésztettségi együttható a Wright-képlettel 6 ősi sorra számolva a tőlünk származó almok szukáival
 
Az A alommal = 2,2 %
B = 2 %
C = 2,2 %
Cs = 2%
D = 3,5%
F = 3,5 %
G = 2,1 %
Gy = 3,5
H = 1,1 %

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balihazikomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr100393108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagylali 2008.03.23. 14:49:29

Örülök hogy egy kis részem nekem is van abban, hogy hozzád került ez a jószág. Sok sikert hozzá.
süti beállítások módosítása