Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

Heves

2008.04.20. 16:22 Baliházi komondor kennel

"MADARAT TOLLÁRÓL, EMBERT BARÁTJÁRÓL ISMERNI MEG!"

 

Néha a legjobb minőségű kutyának is lehetnek rosszabb napjai. Heves az előző kiállításon kapott egy nagyon jó minősítést. Orosz barátaink nevetve mondták a telefonba, mivel Ők is érezték, mennyire jogtalanul kapta. Nincs kizáró hibája, sőt igen mutatós kutyus. Akkor is csak annyi került a bírálati lapjára, h a kutya bizonyalan. Na ja, ott sincs mindegyik bíró a helyzet magaslatán, mikor egy alig 9 hónapos kölyköt, e véget küld ki.
Heves a mai hétvégén egy osztálygyőztes, és egy kitűnő minősítést ért el. Ennek azért is örülök, mert idehaza is sokan követik nyomon a kinti eredményeket, és van köztük elég sok olyan, kizárólag aljas rosszindulat által vezérelt ember is, akik gondolkodás nélkül rögtön megpróbálnak  lejáratni, ha véletlenűl beugrik egy kevésbé jó eredmény valamelyik kutyánknak. Örülök azért is mert Orosz barátaink szerint is Heves igen jó minőségű, és gazdáik maximálisan elégedettek vele. Sőt, még az oroszországi komondor klub elnöke is igen elismerően nyilatkozott róla. Úgyhogy azt gondolom, jogos, ha az ilyen emberek beszólásait továbbra is törlöm erről a blogról. Nem a hsz. tartalma miatt , hanem mert ilyen emberrel nem kívánok bratyizni.
Egy-egy rosszabb eredmény pedig nem minősít egy kutyát, főleg, ha olyan bírótol kapja, aki nem is nagyon érti a fajtát!
Kívánok nekik még sok sikert!

videok

http://video.mail.ru/mail/zayvesta/2/208.html

http://video.mail.ru/mail/zayvesta/2/209.html

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balihazikomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr80434125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Betyár 2008.04.20. 17:08:16

Hali!1 gratulálok Heves elért eredményéhez.2 tudomásul kéne már venni,hogy tökéletes kutya még nem született meg.3 azt a tenyésztőt tisztelem és becsülöm aki arra törekszik,hogy minnél jobb kutyák kerüljenek ki a tenyeszetéből(fajtától független).4 aki meg csak mocskolódni tud(tök mindegy ki az)az nyugodtan elmehet az annya p.....a.

Angéla 2008.04.20. 20:18:39

Nagyon örülök,hogy Lusti tesója jó eredményt ért el.

Baliházi komondor kennel 2008.04.20. 20:55:16

Angéla
Egy kutya nem 9 hónaposan kész! Hanem 2 évesen.
Akkora dől el mit csinált a tenyésztő.

Julcsi 2008.04.21. 03:04:54

Ezek ilyen helyeken tartanak kiállításokat?!Először azt hittem,csak sétálnak,és a focipálya környékén leszólitja őket a "néni"!:)
Az elsőnél tényleg hagyott némi"kívánnivalót"maga után a ringdresszúra!:)("Fussunk versenyt!"/"Naaa,menjünk már haza!"):D
Amikor megállnak a sportpályánál,(és a bíró néni van felénk közelebb),mintha nem lenne tökéletes a hátsó végtagállása...de lehet,h csak a lány állította be rosszul!...
A második videón-gondolom akkor nyert!-viszont már tökéletesen mozog!Jól begyakorolták!:) De ahogy a fiatalabb bírónő kétszer végighúzza rajta a kezét...! Mintha akkor látott volna először ilyen kutyát,és csak simogatná...!
Ezért is mondtam,h a külföldön szerzett eredmények(pozitív is,negatív is),csalókák...
Tényleg:másodszorra volt már konkurencia?

Ja,és az a cipőpertli,amin fölvezetik!:D
Itthon is néhányan képesek akár nagy,rámás kanokat is ilyennel hozni!(Ezen mindig jót derültem!)Nyilván az az üzenete a dolognak,h a komondor milyen szelíd,kezelhető állatka!:)Na de,mikor a nemrég eltávozott sztárkan előtt nem lehetett egyetlen (különböző fajtájú)kant sem elvezetni,mert rögtön felállt,és ráhörgött(olykor,ha rossz napja volt,még a fiatalabb szukákra is),annyira domináns volt,közben meg ilyen cipőfűzőn sétáltatták...!:D
Na jó,azért láncot,v szöggel kivert bőrnyakörvet sem szeretnék látni komondoron!Annak is van üzenete...Nem jók ezek a végletek!

Igaza van Zrínyi Katinak(a netboard-on):az itthoni marakodások nagyon rosszul veszik ki magukat,ha kikerülnek!És az ÖSSZES tenyésztőt,SŐT komondort is ebből fogják megítélni!!Nem OLYAN módon kéne építeni a külföldi kapcsolatokat...hanem örülni,h végre kikerült magyar tenyésztésű kutya is(hány is ment ki oda tőled?),és h ők meg vették a fáradságot,h eljöttek ide érte!Hogy milyen: klasszis,v átlagos,az majd elválik.Normális,nagytestű kutyá(ka)t tartó nemhogy 2,de 1éves kora előtt pláne nem ítéli meg!Ráadásul nevetséges,h(itthon is)milyen nagy hangsúlyt fektetnek a bírók a felvezethetőségre - már a kölyök kategóriában is!Szerintem,ha csak ezért lett NJ,fellebbezni kellett volna!(Én fölkaptam volna a vizet rendesen...)A kutyán kell"komolyabb"hibát találni ahhoz,h a bíró NJ-nak ítélje;ha valóban súlyosnak tartja a ringdr.hiányát,(és az is),tehát nem felvezethető,akkor "nem értékelhető"-t kell adnia!Dehát erről szó sincs...

Baliházi komondor kennel 2008.04.21. 07:11:39

Persze, de ilyen mindenhol van. Kint is! És hát ahogyan kapjuk a visszajelzéseket erről, megfelelő helyre tették ott is. Nem kell különösebben foglalkozni vele. Irigykedő, rosszindulatú ember mindenüt van.
A videot illetően, ott lett osztálygyőztes ahol kevésbbé jól ment, és csak kitűnő ahol szebben futott. Nem hiszem, h volt konkurenciája. Elég kevés komondor van kint.
Összesen 3 kutyám van Oroszországban.

Zrínyi Kati 2008.04.21. 17:52:15

Gratula nekik!
Zsolti!
Milyen szerencsénk van! Nem kell ilyen bírókért Oroszországig mennünk!:))))
Itthon is megérte ezt már majdnem minden tenyésztő.
Rutinos a tulaj, majd tudja kihez érdemes vinnie.
Angélának van igaza. Majd kialakul.
Igazi megméretteetése igazából egy itthoni versenyen lenne, meg gondolm , majd lesz is.


Amúgy imádom a blogodon ezt az adminisztréáációt !:))) Valamiért mindig visszadobja a hsz-t:)))) Nem szoktál csuklani?:))

Julcsi 2008.04.22. 02:47:45


Érdekes,amit mondasz!Azt hittem az első videón látható "produkció"után kapta az ominózus "nagyon jó"-t,de ezek szerint az egy harmadik esemény volt!
A három orosz tulajdonú kutyád közül ugye kettővel járnak kiállításra?

Egyébként tolmácsold nekik,h díjazom(szerintem nem csak én),a kiváló minőségű videóikat!!

Baliházi komondor kennel 2008.04.22. 09:38:15

Nem azt kb 2 hete kapta.
Ezen a két videon, egy hétvégi 2 napos esemény van. Azt hiszem.
Egyik egy sima k, a másik ogy. eredménnyel zárult.
Többeknek okozva ezzel, egy rossz napot.
Oroszországban vannak:
Csülök (Erős- Tisza)
Duhaj (Betyár-Falat)
Heves (Csaba-Csépa)
És a visszajelzések alapján még lesznek.
süti beállítások módosítása