Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

kérdés

2008.03.26. 15:37 Baliházi komondor kennel

Én úgy gondolom , h a Pisti bejegyzése ne, egy szimpla kis hsz.-ként jelenjen meg, hanem itt a főoldalon kapjon helyet.
Én magam egyenlőre nem kívánok rá válaszólni, (nem is merek állást foglalni), remélem akad vélemény bőven anélkül, h bárkit sértenénk vele. Ha személyeskedő megjegyzést fűzne bárki ehhez, azonnal törlöm!
"2008.03.26. 15:01 · Kohári Pisti [Látogató]· ikohari@gmail.com
Sziasztok!

Először is gratulálok az új Baliházi tenyészkanhoz -nem kétséges,hogy az lesz!Gondolom,a Huba utáni űrt komolyan,hatékonyan fogja betölteni...

Másodszor gratulálok ahhoz a munkához,amit az "elhanyagolt","elveszett",nem felkapott kanok felkutatásával/népszerűsítésével kapcsolatosan végeztek a saját eszközeitekkel,egyre eredményesebben!

Harmadszor.Lehet,nem ez a fórum az,ahol ezt a -bizonyára egyesek számára költői- kérdést fel kell tegyem,de úgy gondolom,ez méltó hely a probléma felvetésre és annak kultúrált megbeszélésére:Mit tudtok,vajon a Berczeli Tóni az ő tudásával,tapasztalatával miért nem szolgálhatja szélesebb körben azaz "hivatalosan" is a fajtát,annak kezdő,vagy tapasztalatlan,még rutintalan tenyésztőinek munkáját,vagyis miért nem tagja pl. egy olyan "bizottságnak",szakmai tanácsnak,mint a Hungária Komondor Klub Tenyésztési Tanácsa?Senki ne értse és magyarázza félre,nem az a kérdés,ki helyett férne be oda a Tóni,hanem inkább az,miért került ki onnan és miért csak Te,Ti,vagy Mi gondoljuk úgy,hogy neki igenis ott lenne a helye?Akik erről dönthetnek,azok vajon annak idején miért döntöttek úgy,hogy ne legyen a tanács tagja?Az itt blogoló öreg rókák,tapasztaltak,sokat látottak tegyék meg nekem,hogy válaszolnak erre!

Azt meg sem kockáztatom,hogy Tóni írja le,hiszen ő érinettként,vagy áldozatként -és az internet világában nem túl sűrűn mozgóként- nem csoda,ha nem ír erre semmit sem!Bár az is egy érdekes és HITELES!!! szemszögből világítaná meg a feltett kérdést!

Köszönöm! "

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balihazikomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr74397696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zrínyi Kati 2008.03.26. 16:24:33

Pisti! Belecsaptál a lecsóba!:))) Jó srác vagy!!!
Még időben, hiszen van még 3 nap.
Ne hidd, hogy csak pár ember gondolkodik úgy erről a kérdésről mint Te! Többen is. De ki mer szólni?
Majd szombaton meglátod!
A leghitelesebb valóban a Tóni lenne.Valamint ott kezdődne, hogy ő elmondja a véleményét , és azt is vállana-e még egyszer ilyen pozíciót!
Innen üzenem neki, tollbamondhatná a dolgot!:))) / aki tudja adja át- még nem késő!/

Azt gondolom ez a téma nem csak erre a fórumra való! Igen is meg lehetne kérdezni ezt máshol is.
Az teljesen mindegy, hogy milyen hangnemben válaszolnának rá. De most borítékolom, hogy csalódnál. méghozzá kellemesen.
Nem a szokásos stílus menne. Már ha valaki hozzászólna!
Vissza kellene menni azt hiszem a topicra! Mindig mondom neketek ugyan azt akarjátok, csak nem veszitek észre.:(((( Én meg hiába jártatom a számat.Végül is, mi közöm ehhez, kérdezik sokan.

Baliházi komondor kennel 2008.03.26. 16:41:14

nem, nem mind akarjuk ugyanazt!
Egyik barátom mondta, - szerinte Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor embere, mert ilyen hülye nem lehet.
Itt is igaz ez, aki olyan hülye az nem akarhatja ugyanazt, mert hülyeségével pont az ellenkező irányba evez.

Zrínyi Kati 2008.03.26. 17:01:48

Nem tudnád megállni, hogy legalább ne folytasd!!!
Nem kell az olaj a tűzre! Itt lenne az alkalom, hogy végre valamiben egyetértsetek. Így nem fogtok!Áá mit töröm én magam!?

Zrínyi Kati 2008.03.26. 17:04:29

Olyanok vagytok mint a Red bull reklám ahol csak az egyik oldal kapott inni belőle! De nem veszitek észre! Most már ihatna mind a kettő oldal, aztán húzni jó erősen egyirányba előre!

Baliházi komondor kennel 2008.03.27. 07:51:42

Tegnap 95.-en nézték meg az oldalt, ez nem rekord, de nagyon megközelíti. Az valamivel 100 feletti.
Az átlag 50 körüli, az elmúlt néhány hétben, majdnem mindig hozta a blog az ötven látogatót/nap.
Tehát Pisti posztja után, hírtelen sikerült duplázni a per napi látogatók számát.
Ez érdekes is mert honnan tudja mindenki hírtelen, h olyan bejegyzés került be, ami érdeklődésre adhat okot?
És, ha ennyi embert érdekelt hol maradnak a reakciók?
Hmm...!

Kohári Pisti 2008.03.27. 10:35:03

Szia Kati!

3 nap?2?Ahogy hallottam az eddigi tapasztalatokat,a közgyűlés egy "színjáték",egy "protokoll",ja és bizonyítvány kiállítás a részvevőkről -ugyanis,a függöny mögött még 40 az 1-hez arány,a felgördülés után,amikor álarcok mögé lehet bújni,titkosan szavazni,hamar 1:40-re tud változni... Nem kommentálnám ezt a hozzállást,mindenkit a tettei minősítenek -a szememben!

Úgy gondolom,nem vagyunk gyerekek,nem hülyék tenyésztenek komondort,nem hülyék ülnek le a problémákat megvitatni.Azonban,aki a fejét a földbe dugja,vagy másokra mutogatva tátott szájjal várja a sült galambot az amellett,hogy kényelmes,még teljességgel hülye is!Na,pontosan arra szeretném felhívni a figyelmet,hogy a komondoron nem segít a hülyeség:a csukott szem,a tátott száj!Fel kell mérni a problémákat,azok mélységét és tenni kell ellenük a KOMONDORÉRT!Ne mondja nekem senki se,hogy egy tapasztalt tenyésztő,akit elismerünk a tapasztalata,hitelessége (zárójelben jegyzem meg:eredményei!) okán,nem kellene a Klubban kiemelni,szerephez juttatni!Ha pedig a többség úgy gondolja,hogy nem kell,akkor indokolja meg!Na,ezért tettem fel a kérdésemet.

Kati!Én minden lehetséges,arra alkalmas fórumon felteszem,fel fogom tenni a kérdéseimet,ha azt hagyják.(Zsolt -mint tapasztaljuk- ebben partner,mivel látja,hogy az imádott fajtáját szolgálja.)Ja!És minden alkalommal feltsezem a kérdéseimet mindaddig,amíg arra érdemleges választ nem kapok,kapunk mi,akikre írod,hogy sokan vagyunk egyformán,hasonlóan gondolkodók.Van még kérdésem,de látod,erre az egyre se jött válasz,ezért írtam,hogy talán nem ez a megfelelő fórum.Valóban nem lenne ez alkalmas?95-ből néhányan csak elolvasták...Vagy nem probléma számukra a felvetett gondolat,vagy költői volt a kérdés,hiszen nagyon jól tudják a választ,azaz szerintük nincs miről beszélni.

Az a baj,hogy elpolemizálunk egymás közt,akár itt,akár máshol vetjük fel a problémákat,de válasz,változás nincs.Keressük tovább a megfelelő fórumot!

nagylali 2008.03.27. 13:42:39

Talán a fórumon kéne, de mivel itt merült föl a kérdés itt vázolnék föl egy lehetséges megoldást.
Tegnap a Kati említette a forradalmat. Én nem vagyok forradalmár. Sőt ha ilyen sarkosan tenné föl valaki a kérdést: lázadó vagy lojalista, akkor én a lojalisták táborába sorolnám magam… Azt gondolom az ember 20 évesen vallja Kossuth elveit, 40 évesen már inkább Széchenyiét. Én ez utóbbiét vallom. Tehát ha a közösség érdeke a változás, akkor változtassunk, de ne rombolva, hanem az értékeket megőrizve. Jelen esetben a Tenyésztési Tanácsról beszélünk, beszéltünk. Délelőtt míg az autóm falta a kilométereket, és a benzint volt időm gondolkodni. Íme egy szisztéma amiről lehetne vitatkozni:
Én a tenyésztési tanácsot továbbra is meghagynám egy 5 tagú testületnek. 4 főt választás útján juttatnék be, az ötödik a H.K.K. mindenkori elnöke lenne, egy feltétellel legalább bronzkoszorús mestertenyésztő legyen, természetesen komondorban, ennek hiányába mind az 5 tagot választás útján juttatnánk a tanácsba.. A Tanácsot 2 évre választanánk, és korlátlanszor újraválaszthatóak lennének a tagok.
A választás menete: Szerintem a tagok saját magukat is jelölhetnék, vagy fölkérnek valakit jelöltnek. A választást megelőző év komondorfesztiválján lehetne jelölni a tagokat, mégpedig úgy, hogy a tagjelölteknek le kellene adni a fesztiválon, egy erre kijelölt személynek minimum 5 db ajánlólevelet. Ezt jegyzőkönyvbe vennénk. Ez a levél tartalmazná a jelölt nevét, az ajánló nevét, címét, telefonszámát, vagy e-mail címét. Egy klubtag maximum 4 főt jelölhetne. A jelöltnek a jelölés pillanatában nem kötelező még a klub tagjának lenni. Miután a jelölés megtörtént, a jelöltek névsorát a H.K.K. honlapján 8 napon belül közzé kellene tenni, és minden jelöltnek ugyanott biztosítani kellene, hogy egy A/4-es oldalon 12-es betűmérettel az elképzeléseit, tenyészcélját leírja. Ez amolyan kortesbeszéd, vagy program lehetne. Ez a választás napjáig lenne fönn a honlapon.
A választás természetesen titkos lenne, és a közgyüléssel egyidőben kellene lebonyolítani. A négy legtöbb szavazatot kapott személy lenne a Tenyésztési Tanács tagja. Itt már kötelező lenne a klubtagság, enélkül a következő legtöbb szavazatot kapott klubtagot kell a tanácsba küldeni.
A tanácsnak évente legalább 3 ülést kellene tartani. Az itt elfogadott határozatot, vagy akár az egész ülés jegyzőkönyvét a honlapon közzé kellene tenni. Mivel a bírók elég jelentős mértékben befolyásolják a fajta tenyésztési irányát, minden kiállítási szezon előtt meg kellene hívni egy küllembírót, kifaggatni az aktuális bírói trendről, illetve tolmácsolni feléje a klub álláspontját. A kiállítási szezon végén újra összeülni és értékelni a szezont.
Nem mondom hogy ez az egyedüli tökéletes szisztéma, de vitaalapnak jó. Ezennel fölhatalmazok mindenkit, hogy bármilyen fórumon fölvesse, akár már szombaton is. Akár kiegészítve saját ötletként, akár ebben a formában, természetesen a nevemet adom hozzá.

Betyár 2008.03.27. 14:43:32

Na akkor sziasztok!Elöljáróban csak annyit,hogy én nem szeretnék senkit védeni.Viszont nem áll szándékomba senkit támadni.Egy valamiben szeretném ha eggyet értenétek velem.Nekem piszkosul szúrja a szemem hogy az emberek elbeszélnek(Tisztelet a kivételnek)egymás mellett.Szerintem az alapja az lenne ha valóban egyenesen és nyíltan a másik szemébe mondani az általam képviselt véleményt.Még akkor is ha a másikat ezzeltalán(akaratom ellenére) megbántom.Nem ócsárolva és szitkozódva, hanem ennek is van kultúrált formája.És akkor sem biztos,hogy nekem van igazam.De ezálltal kialakulhatna egy olyan párbeszéd ami mindenkinek de legfőképp a KOMONDORNAK jó.Mert az,hogy azt hallotam hogy,meg az mit mondott,stb...Szóval ez pitiáner dolog.És ha meghallgatjuk a másik fél véleményét akkor még akár tán okosabbak is leszünk.

Bolda · http://7torpe.lapja.net 2008.03.27. 20:05:43

Lali, te nem vagy klúbtag? Én azt mondanám, hogy ezt leginkább ott kellene előadni, nem pedig kívülről bekiabálni.
Aki újítani akar, vagy jobbátenni a dolgot, az miért nem a HKK-ban teszi ezt? Ott nem lehet? Ott nem hallgatják meg az embert?
csak kérdezem, mert nem tudom, én még nem voltam egy ilyen gyűlésen sem. Na de majd szombaton megnézem, hogy milyen! :)

Betyár, sajnos nagyon nehéz úgy véleményt mondani, esetleg építő kritikát tenni, hogy egyesek vérig ne sértődjenek, vagy ne rögtön személyes támadásnak vennék és visszatámadnak. Hidd el nem csak neked hiányzik a vita. Kell az, hisz anélkül nem lehet előrébb jutni. De magyarok lévén inkább veszekszünk, mint vitatkozunk. :(

Betyár 2008.03.27. 20:26:44

Bolda!Eggyet értek veled.Viszont a párbeszéd lenne az alapja mindennek.És ezt mindenki tudja.Csak a hiúság és a dac.Pedig szerintem tanulhatnánk egymástól.

Baliházi komondor kennel 2008.03.27. 20:31:14

Csakhogy vannak emberek akikkel egyszerűen nem lehet, akárhányan is próbálkoznak szót érteni velük. Nem csak én, mert azt tudom magamról, h én se vagyok egy egyszerű lélek.

Betyár 2008.03.27. 20:39:53

Valóban ,de ha az imádott fajtánkról van szó ,akkor félre kéne tenni mindent.Na ehez kéne felnőni.

Baliházi komondor kennel 2008.03.27. 20:43:12

nem Péter, nem arról van szó!

Betyár 2008.03.27. 20:46:22

Akkor most,hogy is van ez?

nagylali 2008.03.28. 08:38:22

Bolda!
Természetesen tag vagyok, mert evidens, bocsánat, egyértelmű hogy ha megvásárolok egy komondort, és annak van egy ilyen szervezete akkor ott a helyem, és ott lenne minden komondorosnak. De én passzív tag vagyok, ez azt jelenti, befizetem a tagdíjat, megkapom érte a kedvezményeket, a komondormagazint és ennyi. Egyelőre ez nekem elég. Odatartozom, mert oda kell tartoznom...

Bolda · http://7torpe.lapja.net 2008.03.28. 08:46:16

Lali,
a kérdés kicsit költői volt. Tudom, hogy tag vagy és azt is, hogy nem szoktál elmenni az összejövetelekre, mert már írtad máshol (hacsak nem keverlek valakivel a sok nicknév miatt), de pont neked, ill. az ilyen embereknek kellene elmennie!
Én elmegyek, de én csak azért, mert egyrészt megismerhetek személyesen is komondorosokat, másrészt hajt a kíváncsiság, hisz nem tudom hogyan működik egy ilyen szervezet stb.
De én érdemben még semmihez nem tudok, így nem is szeretnék ott hozzászólni. csak "megfigyelő" leszek. Persze, ha később lesznek ötleteim, akkor azt előadom ott, hisz úgy tudom ez az összejövetel arra való.
De ahogy a hsz-aidat olvasom neked pont, hogy ott kéne lenned! Jó ötleteid vannak, és kiállsz értük a fórumon, de ott kéne ezt megtenned! Vagy annyira tökös gyerek, hogy ezt ott is előadd! vagy mégsem?

nagylali 2008.03.28. 12:29:27

Bolda!
Régen is olyan komoly komondoros-társadalmi életet éltem, hogy még a Kopja klubsztár kupáit is a Tóni hozta el nekem:) Nem zárom ki hogy ez esetleg megváltozik, majd holnap figyelj, jegyezz meg mindent, számolj be, hátha kedvet kapok hozzá...

Baliházi komondor kennel 2008.03.28. 12:34:16

Akkor legalább virtuálisan kezdesz aktiválodni!
Kezdetnek nem rossz.

Bolda · http://7torpe.lapja.net 2008.03.31. 08:41:07

Szia Lali,

kár, hogy nem voltál ott, egészen érdekes volt. Kelett szavazni is, meg minden. na meg vacsora is volt, bár a legérdekesebb dolog számomra Pisti felszólalása volt. Csak azt sajnálom, hogy ott nem hangzottak el a kérdések, mert nagyon sokan kíváncsiak lettek volna rá. Persze itt az oldalon olvasható, de ott mégjobb lett volna. Akár x példányban kinyomtatva szét lehetett volna osztani, mint a pénzügyi beszámolót.

Orsi

Zsák Orsolya (csak, hogy nehogy az a vád érjen, hogy nicknév mögül okoskodok névtelenül. bár szerintem itt már mindenki tudja a nevem, mint ahogy a netboard-on is)
süti beállítások módosítása