Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

Kurultaj

2008.05.06. 16:46 Baliházi komondor kennel

nagyon érdekes

http://www.kurultaj.hu/

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balihazikomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr72456901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kohári Pisti 2008.05.07. 09:37:34

Köszi Zsolt!

Ez csodálatosan hangzik!Minden rossz indulat és támadás nélkül,pusztán a fajtanépszerűsítéssel kapcsolatos óriási ŰR és hiányérzet miatt vetem fel a dolgot!

Vajon,a Hungária Komondor Klub honlapján olvasható célkitűzések második pontjában (Idézem:"Alapvető célkitűzése: a veszélyeztetett őshonos magyar pásztorkutyafajta, a komondor megőrzése, védelme.
Ennek érdekében feladata:
-az ország kiemelkedő egyedeinek bemutatása,
-a fajta megismertetése, népszerüsítése,") megfogalmazott népszerűsítés nem illene be egy ilyen rendezvényre is,ahol bizonyára "magyarérzelmű" emberek lesznek jelen!(Igen,Lalinak igaza van,ez nem a budapesti belváros,nem azt a szegmenst célozná a népszerűsítés terén.).Esetleg,nem ott kellene lennie a HKK-nak megfelelő eszközök (pl. jurta) hiányában bérelt standon,kiemelkedő egyedekkel,nem kellene néhány egyedet,kölyköt elajándékozni a madjar vezetőknek,netán kapcsolatot építeni?Ja,hogy az ott nem lenne piac!Nem üzletről beszélek,kérem... Népszerűsítésről,nemzetközi kapcsolatokról.Aki tudja,miről beszélek,az jól tudja,hogy később ebből közvetve akár üzlet is lehet -ha már ez mozgatja a tenyésztők zömének fantáziáját...

A rendezvényen magán ki tudja mennyi ember kapná fel a fejét a komondor láttán?Mennyi emberben hagyna nyomot a fajta -ha már üzlet- ki tudja,mennyien szeretnének majd később komondort venni???

Hangsúlyoznám:nekem abszolut nem az üzlet miatt szimpatikus ez az esemény,pusztán azokat "győzködöm",akik nem úgy tekintenek erre az eseményre (sem) ahogyan pl. én,hanem egy bankjegyes szemüvegen keresztül... (mert igen-igen,tudjuk,a komondor tenyésztés költséges dolog...az.Éppen ezért csak azok a HKK tagoknak kellen a hasonló rednezvényeken ott lenniük kutyáikkal,akik maguktól úgy érzik,ott a helyük,ott a helye a fajtának,azaz szeretnék népszerűsíteni a fajtát -mintahogy a Klub is erre törekszik,melybe anno beléptek....)

Nem hullámokat szeretnék korbácsolni,csak elgondolkodtatni!Nem volna ideje valóban,tartalmas kapcsolatokat építeni,népszerűsíteni -ha már a bíróküldés befolyásolása ilyen jól megy,talán a HKK vezetése -a HKK célkitűzéseinek megfelelőn- tágíthatná egy picit a fajtára gyakorolt pozitívan befolyásolható hatáskörét...

Nem akarok mindenből HKK-s témát kreálni,de sajnos,számos helyen érzékelem a hiáyosságait,így pl. egy ilyen fantasztikus rendezvénnyel kapcsolatosan is.Bocsánat,hogy eltereltem a szót...

Baliházi komondor kennel 2008.05.07. 10:26:41

Lehet nem is tudnak róla.
Amúgy a HKK. nem kizárólag a vezetőségből áll.
Nem hinném, h külön kérvényt kellene mindenhez benyújtani a tagoknak. El lehet rá menni anélkül is, akár kutyával. Ajándékbe adni egyet? Ez már más kérdés. Lehetne ezt is. Viszont ne feled, nekik olyan kutya kell, amelyik védi a nyájat, a gazdát. Nem olyan amelyik szépen mutat a ringben.
Van ilyen?

Kohári Pisti 2008.05.07. 11:06:13

Igen,ez jó!Nem tudnak róla?Persze,mert nem állnak kapcsolatban sem ezen szervezőkkel,talán másokkal sem.Együttműködés,kapcsolatok = hatékonyabb népszerűsítés!Ha lenne ilyen kapcsolatrendszer,lehetne válogatni más rendezvények között,a tagokat tájékoztatni,esetleg erre külön "vezért",tagsági kapcsolttartót kijelölni,választani.

Egy levél kérdése számos "témába vágó" egyesületnek,szervezetnek,körnek,hogy kérem,ezek vagyunk mi és tájékoztassuk egymást rendezvényeinkről stb. stb. stb.

Persze,lehetnek ott tagok csak úgy.Kb. így működik a HKK a tagokkal,ennyire ösztönzi,vagy segíti terelni a tagságot... Szerinted,ha Te odamész kutyákkal,meg néhány önszerveződő tenyésztőtársaddal,akkor Ti egy nagy HKK zászlóval járkáltok majd,HKK szórólapokat osztotok,tájékoztatjátok az érdeklődőket a HKK honlapjáról,amin rengeteg információ van,vagy arra törekszel majd,hogy a kutyádat megnézzék,és a tőled,meg a jelenlévő tenyésztő társaidtól vásároljanak kutyát,vagy csak menjenk el hozzád,a tenyészeted megtekintésére???A kérdés költői,szinte mindegy,mit válaszolsz rá Zsolt!A második elsődlegesebb!Na,ez nincs:HKK tagság összefogva (nem abból a 30 emberből áll,aki évi kétser együtt vacsizik) meg népszerűsítés,ez nincs.

Mondtam.Nem a HKK ellen akarok beszélni,hanem a fajtáért -amiért a HKK akar tenni,ugye.

Bolda 2008.05.07. 11:20:59

pont egybe esik a székesfehérvári kiállítással. :(

Zrinyi Kati 2008.05.10. 10:35:26

Sziasztok!
Fiúk! Mind a kettőtöknek tökéletesen igaza van!
Pistinek a népszerűsítés oldalában, Zsoltnak, abban, hogy a HKK nem csak a vezetőséhgből áll, a tagoknak is aktívabbnak kellen lennniük.A klub van a tagokért, de minden tag szerves része a közösségnek. Ha nem mindenki csak a sültgalambot várná..... Meg csak akkor nyitná ki a száját, amikor éppen neki kell kikaparni a gesztenyét, ha elmenne egy egy kényesebb ülésre is, és nem akkor venné fel a telefont amikor neki kell a segítség...ja és nem csak akkor hivatkozna a HKK-ra. Na mindegy!
Viszont egy vezetőségnek valóban feladata lenne össsze fogni a tagságot, megszervezni a feladatokat, majd leosztani azokat. Az információ áramlásáról meg ne is beszéljünk!
Amíg csak egyesk vannak tájékoztatava, minden titok, én tudom megsúgom, de ne szólj a másiknak, na ez így nem megy! Egy rossz vezetés nagyon hamar falnak tudja vezetni a tagságot. Csak ha a munkahelyemből indulokki- de azt nem részletezném, minden esetre 20 ember életát nyomorítja meg az iskola vezetés, de nem ez számít, hanem 100 gyerekét és kb 60 családét.Csak azért vontam párhuzamot, mert rémesen hasonlít a HKK működésére, ahogy nálunk csak paíron fontos a gyerek itt is a kutya, meg a fajta, meg a népszerűsítés, meg a génmegőrzés.Aki szólni mer annak elvágják a nyakát, de inkább a hátába döfik a kést. Szemtől szembeen nyíltan persze ki merné?
A biróküldés befolyásolása pl nagyon szépen fémjelzett mindent, forog is tőle a gyomrom rendesen. Nem vígasztal, hogy nem én vagyok az egyetlen.

Zsolti!
Miért hiszed azt, higy az a kutya, amelyik a ringben szépen mutat, és mozog, az egyben nem tudna jól nyájat, vagy házat őrízni. Láttam is már ilyet, és Te is, meg más komondoros is.Jó nem nyáj mellett de házhoz nem nagyon mész be tőlük. Amúgy meg kölyköt ajándékoznának, ha azt tanulná meg, és arra lenne módja, hogy őrízze a nyájat , őrízné.Genetikailag benne van. Még.

Baliházi komondor kennel 2008.05.10. 13:09:40

Én meg nem is egy olyat láttam, amelyikhez nyugodtan be lehetetne sétálni. Akár védőfelszerelés nélkül is.
A kapuban ugat, de amint rányitják az ajtót meghátrál. Egyenlőre egyedűl a Barka az amelyik biztosan fogott, a többi meg csak mende-monda!
Az enyémek is!!!!Egyenlőre.

Angéla 2008.05.10. 21:04:40

Ez izgalmas lehet.Lesz valaki aki elviszi a kutyáját ? A szervezőkkel ,gondolom,meglehetne beszélni,hogy ne csak árusok legyenek ott.

Vukics Ferenc · http://baranta.gportal.hu 2008.05.26. 08:03:08

Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt!

A rendezvényen tervezzük az ősi ill. az immár magyarnak tekinthető fajták bemutatását a kazakisztáni magyaroknak.
- komondor
- kuvasz
- erdélyi kopó
- magyar vizsla
- pumi
- puli

- hucul
- konjik
- tarpán
- székely ló
- parlagi ló
- gidrán
- félvérek
- zsábi
- magyar hidegvérűek


- szürkemarha
- bivaly

-sólyomfélék

vannak eddig teritéken....

Vukics Ferenc
a szervezőbizottság elnöke

tel.:06-20-341-2778
süti beállítások módosítása