Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

2007.08.13. 16:10 Baliházi komondor kennel

Néhány mai telefonhívás miatt teszem be ezt a rövid megjegyzést.
Páran megjegyezték nekem ma, hogy miért adom ilyen „drágán” a kutyákat mikor a net, az újság tele van 15-20 EFt között eladó kutyákkal.
Nem vitatkozom ezen, legyen. De, ha én kutyát szeretnék venni elgondolkodnék pár dolgon.
Nem, az e az érdekem, hogy a kölyök olyan helyről származzon, ahol nem csak Ő, de a szülei is mindent megkaptak.
Ahol egészen biztos, mert a tenyésztő garanciát vállal rá, hogy azok a szülei a kiskutyának melyek a törzskönyvön fel vannak tüntetve.
Azért írom ezeket mert ma fizettem ki a kölykök oltásait 8 hetes korukig előre.
A számla végösszege 70.000 Ft. mely nem csak az oltást tartalmazza, hanem féreghajtást és a kalcium kiegészítést is.
Ez már 10.000 Ft./kutya. Akik már most 7 hetes korukban 2 kiló húst esznek meg egy étkezésre, naponta 3X.
És ez az összeg még nem tartalmazza, a fedeztetés díját, a törzskönyv árát, az anyjuk magasabb szintű ellátását a vemhesség és a szoptatás alatt, mint normál állapotában. A hirdetések árát, bolhamentesítés árát. És természetes a 8 hét alatt a munka árát amit dolgoztunk velük, immár 8 éve.
Jó lenne, ha mielőtt a kedves érdeklődő felemeli a telefont, tisztába lenne vele, ezeket nekünk sem adták ingyen. És elgondolkodna rajta, mielőtt a telefonba megjegyzéseket tesz, hogy azok akik ennek ellenére, jóval értéke alatt adják a kutyát, vajon mit adnak a kölyökkel együtt.
Néhány nem általános, egyedi eset amiről hallottam.
Kétségbe esve hívtak fel, hogy mit tegyenek a kiskutya amit 2 hete hoztak el, lebénult a hátsó lábára, tenyésztője pedig hallani sem akar róla.
Már az is elgondolkodtató, hogy 6 hetesen adták el a kölyköt. Rá 2 hétre el kellett altatni.

A másik, mikor az állatorvosi rendelőben futottam össze egy olyan kutyával, amelyiknek a lábát többször kellett műteni, mert fejlődési rendellenességben szenvedett. Tenyésztője szintúgy lerázta magáról a tulajdonosokat, akik egy jó kutya vételárának többszörösét fizették ki már a kezelésekre.

Pedig mint később kiderült, mind a két tulaj a vétel előtt érdeklődött nálunk is. Csak túl soknak találták az árat. Nem mi vagyunk az egyetlen tenyésztők, de a fentieken elgondolkodva, igen csak meggondolandó, hogy jó választás-e a gyanúsan olcsó kutya.
Mi sem tudjuk kiszűrni teljes mértékben a genetikai hibákat, mert abba nincs ember aki belelátna, de ha gond van, hozzánk legalább lehet segítségért jönni, és mindent megteszünk, hogy orvosoljuk a problémát.
Ha egy kutya bekerülési ára, úgy 50-60 Eft forint körül lehet kihozni, akkor vajon mennyiért éri meg eladni, hogy a tenyésztő merje vállalni a felelősséget, azért amit átad.
Ha nem áll rendelkezésre ennyi pénz a vevő oldalon, akkor érdemes kockáztatni?

NZS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balihazikomondor.blog.hu/api/trackback/id/tr60139000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása