Utolsó kommentek

  • Susan Copp: I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beauti... (2016.05.09. 18:51) Baliházi Cselló
  • én: Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:( (2008.07.21. 11:17) Naphegyi Lafaty Bojtor
  • Vukics Ferenc: Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt! A rend... (2008.05.26. 08:03) Kurultaj
  • Maglor: www.indavideo.hu/video/Ki_a_kiraly (2008.05.23. 08:34) Kérdések
  • nagyzs: No ez igen érdekes. Még saját magamra sem emlékeztem pontosan. Akkor megkövetem magam, mégse tőlem... (2008.05.23. 06:59) Kérdések
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Susan Copp 2016.05.09. 18:51:35

I have Mansfield. Great grandson of Csello. In Atlantic Canada, from California. He is a beautiful big boy. I am glad to have 1 of your blood line.

Bejegyzés: Baliházi Cselló

én 2008.07.21. 11:17:00

Szép kutya csak az a baj hogy beteg lett és ma meghalt....:(

Bejegyzés: Naphegyi Lafaty Bojtor

Vukics Ferenc · http://baranta.gportal.hu 2008.05.26. 08:03:08

Tisztelettel és szeretettel várunk a Kurultajra minden ősi fajtával foglalkozó tenyésztőt!

A rendezvényen tervezzük az ősi ill. az immár magyarnak tekinthető fajták bemutatását a kazakisztáni magyaroknak.
- komondor
- kuvasz
- erdélyi kopó
- magyar vizsla
- pumi
- puli

- hucul
- konjik
- tarpán
- székely ló
- parlagi ló
- gidrán
- félvérek
- zsábi
- magyar hidegvérűek


- szürkemarha
- bivaly

-sólyomfélék

vannak eddig teritéken....

Vukics Ferenc
a szervezőbizottság elnöke

tel.:06-20-341-2778

Bejegyzés: Kurultaj

nagyzs 2008.05.23. 06:59:44

No ez igen érdekes.
Még saját magamra sem emlékeztem pontosan.
Akkor megkövetem magam, mégse tőlem ered, h a Barka ellés közben volt.
Pedig annyian mondták, h én mondtam, h a végén elhittem!:-)
Tényleg idővel mindenre másképpen emlékszik az ember. Most is ha megnézed a forumon, ugyanezt a formát próbálják.....addig mondogatják a hazugságaikat, amíg az emberek elhiszik. És idővel mindenki úgy emlékszik majd a dolgokra ahogyan Ők akarják! Ezért van ez az egész, és nem másért! Valóban Maglór mindent megtett, de voltak, vannak olyanok, akik azóta is, folyamatosan nagy hangon, próbálják lejáratni!
Tudjátok, ha valaki egyfolytában azt mondogatja, h Ő a király, akkor lesznek emberek akik előbb-utóbb elhiszik neki.
Még én is elhittem, h másképpen mondtam, és nem emlékeztem a saját szavaimra.
Ezért is vagyok néha ideges Kati, amikor nem olvasod el rendesen mit írna, és ugyan Te nem rossz szándékból, de gyakorta félreértelmezel sok mindent.


Bejegyzés: Kérdések

Zrínyi Kati 2008.05.22. 21:15:39

Én is köszönöm!:)))
Szia Kati

Bejegyzés: Kérdések

Maglor 2008.05.22. 19:57:37"Viszont. Így legalább volt módód elmondani amit akkor a fórumon nem.Tudom, hogy soha nem érsz rá. De akkor, amikor ennyi munkát, energiát, pénzt fektettél bele, nagyon fontos lett volna!"
-Ez igaz.

"Aki olvas az nem tud mindent szűrni!"
-Ok. ez is igaz, de rengeteg a figyelmetlenség:

Kutyaszövetség honlapjának a fóruma, Komondor topic 2007 február:

Baliházi
22334. Elküldve: 2007-02-10 15:49:29 [2902.]
"...MKU Barka jól dolgozott, ahogy kell...
...Jó volt még az Örzse is. Csak a teszt közben ellett egy kölyköt!
Gratula a Tóninak és kutyáinak."

Erre mondom, arra kérek mindenkit: félinformációk, "úgyemlékszemek", pletykák alapján ne dobálózzunk! Mert ártalmas.

"Pl az udvaron mászkálás: akkor, annyiszor kérdeztem rá a kivitelezésre, ott is felvetettem, senki nem írta azt, hogy nem így történt, hanem... Te is csak mindig ígérgetted, hogy válaszolsz, aztán fél évekre eltűntél. Nem szemrehányás, tudom, hogy fontos dolgokat vittél véghez.
Tényleg! Hogy történt? Megállltatok, kiszáltatok az autóból és bumm be az udvarba? Egyszer végre jó lenne tudni!"

maglor
22041. Elküldve: 2007-02-07 16:57:52
"...A komondorkonál úgy történik, hogy a segéd bemegy és megpróbálja kihozni a cuccot. Ha a kutya elfut, akkor annyi. Senki nem bántja. Ha próbál támadni akkor a segéd is jelzi, hogy nem hátrál és ahogy egy "tökös" behatoló is megteheti megpróbálja ijesztéssel (toppantással, kiáltással..stb.) meghátrálásra késztetni a kutyát. Ha a kutya ezt is állja akkor határozottan felé lép fenyegetőleg, ha erre is bátran reagál, vagy esetleg támad és esetleg közvetlen kontaktus alakul ki (harap) akkor amennyiben a gazda hozzájárult (!) a segéd fokozza a terhelést ugyanis van olyan kutya amelyik idáig eljut, de egy ütéstől meghátrál. A legkeményebbek mint pl. Nathan ettől se riadnak meg. Ekkor a segéd leáll. És a kutya is. Csak a legkeményebbek jutnak el oda, hogy a rúgás egyáltalán szóba kerüljön, de ha a gazda nem szeretné akkor ilyen nincs! Egyébként amekkora fájdalmat egy ilyen ütéssel, rúgással okozni lehet az semmi ahhoz képest amit ezek a kutyák akár játék közben is egymásnak okoznak. Egy pásztorkutya ettől nem megy tönkre!..."

Az ezt követő pár napban kb. háromszor kérdeztem rá, hogy ez így miért nem jó, és ha nem jó akkor hogyan lehetne jobban csinálni. Akkor ott volt a sok szakértő, bíráló, de senki nem tudott érdemi választ adni.

Olyanra, hogy a teszt előtt bárki is bent járt az udvarban én nem emlékszem.

"Örültem volna, ha tudom, hogy létezik egy adatbázis,-na meg az elérhetőségét-
és ha kérdezek akkor ott válaszolnak is rá."

22041. Elküldve: 2007-02-07 16:57:52
"...6. 2007 Január 31.-én az 5-ös pontban ismertetett kezdeményezés nyilvánosságot kapott www.dog-web.info internetes oldal elindulásával..."

Ez az oldal e-mail címmel és telefonszámmal egészen a mostani hétévgéig üzemelt (hamarosan megújult formában fog újra). Bárki felkereshetett volna minket a kérdéseivel. Senki nem tette.
A HKK közgyűlísén kiosztott anyag végére odaírtam a telefonszámom és az e-mail címem (maglor@freemail.hu) azóta se keresett meg senki ebben a témában...

"Azért gondolom ezt, mert valahol újra kell kezdenetek az egészet ahhoz, hogy széles körben el tudjátok fogadtatni, hogy a klub érdemben foglakozzon vele."

Ez így van, de ma már egy más formában gondolkodom, amit hamarosan nyilvánosságra hozok.

"Kívánok hozzá sok sikert és kitartást!"


Köszönöm! Üdv! András

Bejegyzés: Kérdések

Zrínyi Kati 2008.05.22. 19:05:28

Ugyan előző hsz-emben részemről lezártnak nyílvánítottam a dolgot, és nem is kívánom ragozni.
Viszont. Így legalább volt módód elmondani amit akkor a fórumon nem.Tudom, hogy soha nem érsz rá. De akkor, amikor ennyi munkát, energiát, pénzt fektettél bele, nagyon fontos lett volna!
Szerintem nem csak bennem maradtak ezek a benyomások. Ha így lenne, nem érnének benneteket a " rágalmak", ill nem a féligazságok terjednének el.
Ha egy fórumra felkerül egy ilyne horderejű téma, és akik benne vannak a munkába úgy ítélik meg , higy sok a hitelt nem érdemlő hsz, akkor azt ott és akkor kelll helyretenni! Aki olvas az nem tud mindent szűrni! Ha nem teszitek meg, akkor meg nincs min csodálkozni!

Pl az udvaron mászkálás: akkor, annyiszor kérdeztem rá a kivitelezésre, ott is felvetettem, senki nem írta azt, hogy nem így történt, hanem... Te is csak mindig ígérgetted, hogy válaszolsz, aztán fél évekre eltűntél. Nem szemrehányás, tudom, hogy fontos dolgokat vittél véghez.

Tényleg! Hogy történt? Megállltatok, kiszáltatok az autóból és bumm be az udvarba? Egyszer végre jó lenne tudni!

Ez a mondatod, meg nem döbbentett, nert jelllemmző, csak elszommorít, " A 2007 februári Hungária Komondor Klub közgyűlésen kiosztottam és ismertettem egy anyagot, a vezetőséggel és a jelenlevő klubtagokkal. Azóta is várom a reakciót..."
Mit gondolsz azok akik megkapták, ma hányan tudnák elmndani mi volt az anyagban?
Hányan foglalkoztak vele érdemben?
A vezetőség megtárgyalta?
Azok a tenyésztők, ill. komondor tulajdonosok akik részt vettek a tesztben, volt-e számukra olyan lehetőség,-fórum, közgyűlés, ahol erről a klubtársaikat tájékoztathatták?

Én sem hallottam olyat, hogy bármelyik kutyára aki részt vett benne károsan hatott volna.
Őszintén?
A fórumon kívül, utána semmit nem lehetett hallani róla. Ha valakit megkérdeztem, csak legyintett.

Örültem volna, ha tudom, hogy létezik egy adatbázis,-na meg az elérhetőségét-
és ha kérdezek akkor ott válaszolnak is rá.

Azt írtad, ez a csont nincs még lerágva...az a csont akkor le volt, ez már egy új csont lesz. Azért gondolom ezt, mert valahol újra kell kezdenetek az egészet ahhoz, hogy széles körben el tudjátok fogadtatni, hogy a klub érdemben foglakozzon vele.

Kívánok hozzá sok sikert és kitartást!

Zrínyi KatalinBejegyzés: Kérdések

Maglor 2008.05.22. 18:12:12


Véleményem szerint ez a csont nem lett teljesen lerágva, a vita abbamaradt mert nem volt időnk mindenre érdemben reagálni.
Feltettem kérdéseket amire nem tudom elfogadni válasznak azt, hogy minden ott van a fórumon. Miért? Egyrészt azért mert ott hitelt nem érdemlő információk is megjelentek, másrészt én konkrétan ezekre nem így emlékszem.

Akkor válaszolok én...
1. Ezt a tesztet pásztorkutyák számára találtuk ki nem csak KÁJ-ok, Kauk számára. Ha jól tudom a Komondor az előbbi fogalom részhalmazát képezi. Az, hogy nem csak a Komondor tesztelésére alkalmas az nem jeleni azt, hogy konkrétan arra nem jó. Amikor kiötlöttük a tesztet és összedobtuk a pénzt én mindvégig a Komondorra gondoltam elsősorban (aki egy kicsit is ismer az ezt nem is vonja kétségbe). Az egy más kérdés, hogy a mutatott viselkedés értékelésénél figyelembe kell venni a fajtajellegeket (nyilván más formában és intenzitással nyilvánít agressziót egy Kau és egy Komi), de vannak olyan reakciók amelyek nem fogadhatók el egyetlen pásztorkutyafajta esetében sem. Márpedig a teszt elsősorban ezek kiszűrésére irányul.

2. A teszt meghirdetésével lehetőséget próbáltunk biztosítani a pásztorkutyás tenyésztőknek, hogy informálódjanak tenyészegyedeik idegrendszeri tulajdonságait illetően. Minden fajtában normálisnak és örvendetesnek találták (ha nem is mindenki), hogy van néhány elvetemült aki mindenféle profit nélkül csak benzinpénzért hajlandó az amúgy drága idejét arra szánni, hogy bejárja az országot és tesztelje a kutyáit. Egyedül a Komondorosok háborodtak fel, hogy "ezek még pénzt is kérnek"... Azt mondtam, bassza ló nekem fontos a fajta, ha nem kezdjük el nem lesz semmi... Több mint 70 komondort teszteltünk az összes útiköltséget én fizettem (kezdő mérnöki fizetésből - pincérek jobban keresnek...).
Na most ezek után szerinted nekem hogy esik az amikor "egyesek" azt feltételezik, sőt hirdetik, hogy egy olyan teszt létrehozásában közreműködök ami arra irányul, hogy lejárassa a Komondort és azt bizonygassa, hogy mennyivel jobb a KÁJ mint a Komi?!
Szerintem a KÁJ-os társaim sem bizonygatták a fórumon ezt! Ezt esetleg megpróbálták belemagyarázni a szavainkat kiforgató "jóindulatú" hozzászólók. Elég szomorú, hogy pont ez maradt meg!

3/a. Az én felvetésem amire nem válaszoltál: "...előtte a gazdával ott jöttek mentek az udvaron./ Helyszíni szemle, beálítások stb/ "
-Ne haragudj, de nincs türelmem szebben fogalmazni: BAROMSÁG! Egyetlen Komi teszt előtt se mászkáltunk az udvaron a gazdával!
Tényleg érdekel ezt honnan szedted!

3/b. A Te kérdésed: "Kiadtatok valami hivatalos dolgot erről? Hogyan készült stb?"
-IGEN. A 2007 februári Hungária Komondor Klub közgyűlésen kiosztottam és ismertettem egy anyagot, a vezetőséggel és a jelenlevő klubtagokkal. Azóta is várom a reakciót...
Ez az anyag komondorosoknak szólt, nem nyilvános információkat is tartalmazott ezért nem tettem fel a fórumra.

4. "...Barka akkor ellett..."
-Ha valakinek valamit bizonyítania kell (pl. a jogi gyakorlatban) nem hivatkozási alap, hogy "keresd vissza", hanem neki kell idéznie. Ettől függetlenül akár megjelent a fórumon akár nem, az információ téves. Nem Barka ellett a teszt során és éppen kölykei sem voltak. Örzse valóban ellett, de erről mi akkor nem tudtunk, az eredményét nem értékeltük. Én pl. nem is teszteltem volna ha tudom (függetlenül attól, hogy tudok olyan kutyáról aki két kölyök megszülése között fogott betolakodót).

Még egy dolog. Valakik "jóindulatúan" (feltételezhetően, hogy elvegyék mások kedvét a teszttől) azt terjesztik, hogy pl. Barka agresszívebb, gorombább lett a teszt hatására. Természetesen ez sem igaz (ma harmadszor is rákérdeztem erre Berczeli Antinál). Eddig egyetlen tenyésztő sem jelzett olyat, hogy bármelyik kutyája is megvadult volna a teszt hatására! Direkt utána érdeklődtem más fajtájú kutyáknál is.

Amióta ezt a tesztet elkezdtük a tapasztalataim megerősítették, hogy az emberek borzasztó felületesek. Figyelmetlenül olvasnak, fél-információk, hiteltelen hallomások, pletykák alapján ítélkeznek más emberek tevékenysége és erkölcsi értékei felett. A megjelenése óta (másfél éve) eddig a hétvégéig folyamatosan működött (és hamarosan újra fog) az adatbázist tartalmazó honlap. Bárki végigolvashatta és értelmezhette volna magyarázó szövegeit, bárki felvehetné a telefont vagy írhatna egy e-mailt, hogy utánajárjon azoknak a kérdéseknek ami kétségeket vetett fel számára. De nem...
És ez még nem is feltétlenül rosszindulat, arról inkább nem is szólok...

Üdv! András


Bejegyzés: Kérdések

Zrínyi Kati 2008.05.22. 16:26:38

Szia!
A csont akkor tényleg le lett rágva!
Minden kérdésedre a válasz OTT VAN A FÓRUMON.
Akkor viszzakérdeznék:
1 Komondorra lett kitalálva?
2 A fórumon a vita végig, nem arról szólt, hogy a komondor jobb, vagy a káj?
(végül a komondorosok már nem is szóltak hozzá)
3 A leírtakból ez jött le.
Kiadtatok valami hivatalos dolgot erről?
Hogyan készült stb?
4 A fórumon nem ez volt olvasható, mint story? Keresd vissza!

Akkor és ott kellett volna nem csak bennem, hanem másokban is a kételyeket eloszlatni! Most így egy év után bennem ez maradt meg. Másokban más.Arról őket kérdezd!
Részemről ennyi, én itt ezt a témát lezártnak tekintem. Ellenben szívesen elolvasom a hivatalos verziót! Feltételezem evvel mások is így vannak.

Szia KatiBejegyzés: Kérdések

Maglor 2008.05.22. 16:24:09

" Julcsi 2008.04.02. 02:46:21
...Nagy András beszámolója után arra számítottam legalábbis,hogy a jól ismert tanmeséhez méltón egy látványos "őrzést"fogok látni:a kutya nekifutásból,v.helyből a nyakába ugrik,és az"űrlény"min.3métert repül hanyatt!:))Azonban a videón látottakhoz elég lett volna egy egyszerű,kutyaiskolában is használatos védőöltözék nyakig."

Nem tudom melyik beszámolómra gondolsz, de én biztosan nem regéltem hőstörténetet Barkáról sem, pedig ő volt a legjobb. Amikor az első anyagot összeállítottam (ezt ismertettem a 2007-es februári közgyűlésen) úgy fogalmaztam "megfelelt a teszten" (ezt megtalálhatod abban az anyagban amit ott kiosztottam). Az azóta szerzett tapasztalatok fényében viszont úgy gondom ez a fogalmazás sem helyes, ugyanis az állomány eddig felmért szegmensét tekintve nem engedhetjük meg magunknak, hogy "megfelelt", és "nem megfelelt" kategóriákra szorítkozzunk. Ezt a kérdést részletesen kifejtem a jelenleg készülő program tervezetben...

Még egy dolog ha valaki egy franciabundás tesztre gondol szinte mindenki a látványos sprotkutyás videókra aszociál ahol sok-sok munkával felkészített kutyák vetik magukat nekifutásból a karra. Ebben az adatbázisban viszont képzetlen "nyers" kutyák szerepelek akiktől ilyen látványos produkciót nem szabad elvárni! Mint ahogy a legendás történetekhez, mesékhez sem kéne hasonlítgatni több okból sem. Egyrészt azokban többnyire nem átlag kutyák szerepelnek hanem különleges egyedek (ezért váltak legendássá). Másrészt azoknak mindig a legszebb részei vannak kiemelve nem említve az egyéb körülményeket amelyek milliófélék lehetnek és bármilyen irányban nagyban befolyásolhatják a kutya viselkedését. Csak néhány példa: nem mindegy, hogy a kutya mellett ott van-e a gazda, nem mindegy, hogy a kutya akkor látta-e először az idegent, nem mindegy, hogy az idegen fél e a kutyától...stb.

Üdv! Nagy András

Bejegyzés: Kérdések

Maglor 2008.05.22. 15:48:04

"Zrínyi Kati 2008.04.02. 17:11:56
Sziasztok!
A show kutya kérdéséig bírtam! Megfogadtam, csak olvasom és nem írok.
Ez az ominózus "tesztcsont" jól le lett már rágva!
Nem komondorra lett kitalálva,azon kívűl alapjaiban véve egy célt szolgált, összevetni a komondort és a KÁJ-t . Ami egyáltalán nem vezet sehova.Akkor is az volt a véleményem, hogy imitált szituáció volt. Mi a fenének támadott volna, amikor előtte a gazdával ott jöttek mentek az udvaron./ Helyszíni szemle, beálítások stb/ Most , honnan kelett volna tudnia, hogy kamera indul , most letépheted a gatyáját!??? Barka akkor ellett, még szép, hogy úgy reagált!!! Erről ennyit.
Akkor is azt mondtam, ha a tenyésztőknek szükségük lesz egy ilyen tesztre akkor majd ők fogják tudni, hogy mit szeretnének mérni. Azután vannak szakemberek akik majd kidolgoznak egy méréses módszert, mert azért az nem olyan egyszerű. Valóban sok pénz lesz!"

FÉLREÉRTÉSEK, MEGALAPOZATLAN, VALÓTLAN INFORMÁCIÓK, ROSSZINDULATÚ FELTÉTELEZÉSEK TÉNYKÉNT KÖZLÉSE!!!
Ez már-már kimeríti a hitelrontás fogalmát.
Ha már bizonyos információkat közzétettél nagy nyilvánosság előtt, kérlek jelöld meg a forrásaidat is!
Hol olvastad, hol hallottad, ki mondta neked a következő állításokat?
1. "...Nem komondorra lett kitalálva..."
2. "...alapjaiban véve egy célt szolgált, összevetni a komondort és a KÁJ-t..."
3. "...előtte a gazdával ott jöttek mentek az udvaron./ Helyszíni szemle, beálítások stb/ "
4. "...Barka akkor ellett..." (Ezt éppen tudom, hogy egy félreértésen alapul amiben nem hibáztatok senkit, de azt szeretném ha Te írnád le!)

Ha a tényként közölt valótlanságokat kitárgyaltuk rátérünk a feltételezésekre, és az egyéni véleményekre!

Várom válaszod! Nagy András

Bejegyzés: Kérdések

Angéla 2008.05.10. 21:04:40

Ez izgalmas lehet.Lesz valaki aki elviszi a kutyáját ? A szervezőkkel ,gondolom,meglehetne beszélni,hogy ne csak árusok legyenek ott.

Bejegyzés: Kurultaj

Baliházi komondor kennel 2008.05.10. 13:09:40

Én meg nem is egy olyat láttam, amelyikhez nyugodtan be lehetetne sétálni. Akár védőfelszerelés nélkül is.
A kapuban ugat, de amint rányitják az ajtót meghátrál. Egyenlőre egyedűl a Barka az amelyik biztosan fogott, a többi meg csak mende-monda!
Az enyémek is!!!!Egyenlőre.

Bejegyzés: Kurultaj

Zrinyi Kati 2008.05.10. 10:35:26

Sziasztok!
Fiúk! Mind a kettőtöknek tökéletesen igaza van!
Pistinek a népszerűsítés oldalában, Zsoltnak, abban, hogy a HKK nem csak a vezetőséhgből áll, a tagoknak is aktívabbnak kellen lennniük.A klub van a tagokért, de minden tag szerves része a közösségnek. Ha nem mindenki csak a sültgalambot várná..... Meg csak akkor nyitná ki a száját, amikor éppen neki kell kikaparni a gesztenyét, ha elmenne egy egy kényesebb ülésre is, és nem akkor venné fel a telefont amikor neki kell a segítség...ja és nem csak akkor hivatkozna a HKK-ra. Na mindegy!
Viszont egy vezetőségnek valóban feladata lenne össsze fogni a tagságot, megszervezni a feladatokat, majd leosztani azokat. Az információ áramlásáról meg ne is beszéljünk!
Amíg csak egyesk vannak tájékoztatava, minden titok, én tudom megsúgom, de ne szólj a másiknak, na ez így nem megy! Egy rossz vezetés nagyon hamar falnak tudja vezetni a tagságot. Csak ha a munkahelyemből indulokki- de azt nem részletezném, minden esetre 20 ember életát nyomorítja meg az iskola vezetés, de nem ez számít, hanem 100 gyerekét és kb 60 családét.Csak azért vontam párhuzamot, mert rémesen hasonlít a HKK működésére, ahogy nálunk csak paíron fontos a gyerek itt is a kutya, meg a fajta, meg a népszerűsítés, meg a génmegőrzés.Aki szólni mer annak elvágják a nyakát, de inkább a hátába döfik a kést. Szemtől szembeen nyíltan persze ki merné?
A biróküldés befolyásolása pl nagyon szépen fémjelzett mindent, forog is tőle a gyomrom rendesen. Nem vígasztal, hogy nem én vagyok az egyetlen.

Zsolti!
Miért hiszed azt, higy az a kutya, amelyik a ringben szépen mutat, és mozog, az egyben nem tudna jól nyájat, vagy házat őrízni. Láttam is már ilyet, és Te is, meg más komondoros is.Jó nem nyáj mellett de házhoz nem nagyon mész be tőlük. Amúgy meg kölyköt ajándékoznának, ha azt tanulná meg, és arra lenne módja, hogy őrízze a nyájat , őrízné.Genetikailag benne van. Még.Bejegyzés: Kurultaj

Baliházi komondor kennel 2008.05.09. 09:37:16

Szia
A Tündi elérhetősége, fent van a honlapomon a hírdetések menü, kozmetika.
Mind telszámot, mind e-mail-t találsz.


Bejegyzés: Finnországból

Cifra 2008.05.09. 09:23:04

Szia Betyár!
Meg tudnád adni Tünde elérhetőségét?/Ha publikus/ A kis Betyárok érdekelnének..
Köszönöm!

Bejegyzés: Finnországból

Betyár 2008.05.08. 20:43:04

Szia!Gratulálok a kicsikhez.Egyébként a Tündénél is meg vannak kis betyárok.

Bejegyzés: Finnországból

Baliházi komondor kennel 2008.05.07. 22:03:16

Szia Csaba
Ha előre mondtad volna, h hol akkor megkerestelek volna.


Bejegyzés: Miskolc CACIB április 26